Wij zoeken met u naar de beste manier om u         schuldenvrij te maken en te houden.

Budgetcoaching

Er kan een moment komen waarop u beroep wilt doen op budgetcoaching.

Vroeger was het makkelijker om met je geld rond te komen. Je betaalde gas, water, licht, huur of hypotheek, WA- en inboedelverzekering en mogelijk nog wat voor de auto en in grote lijnen was daarmee het financiële huishouden voor die maand weer voor elkaar.

In de laatste jaren is het echter steeds ingewikkelder geworden. Het verplichte ziekenfonds werd ''vrijwillige'' ziektekostenverzekering. Gas en electra kan men van verschillende aanbieders afnemen terwijl ook nog eens apart voor het transport en het water moet worden betaald. Dit zelfde geldt voor tv, telefoon, internet en ga zo maar door. Betalingen moeten soms per maand, per kwartaal of per jaar gedaan worden terwijl een gemeenschappelijke belasting weer in 2, 3 of 10 maanden betaald kan worden.

Het huishoudboekje bestaat inmiddels uit een waslijst van rekeningen die betaald moeten worden, ieder op hun eigen moment en zo verschillend dat men op een gegeven moment het overzicht kan verliezen. Het is dan ook de vraag of het allemaal niet anders, overzichtelijker en goedkoper gedaan had kunnen worden.

Ook op het gebied van het inkomen zijn er allerlei regelingen waarop mogelijk recht bestaat, elke weer met haar eigen bijzonderheden of uitzonderingen. Denk hierbij aan de verschillende belastingtoeslagen of de mogelijkheid van kwijtschelding van bepaalde belastingsheffingen. Vaak wordt echter gedacht dat men daar toch niet voor in aanmerking komt en worden zo mogelijkheden gemist.

Zodra duidelijk is dat een gezin het overzicht dreigt kwijt te raken, maar ook als het gezin twijfelt of het het allemaal wel goed doet, kan een budgetcoach ingeschakeld worden. Een budgetcoach kan helpen het overzicht weer te krijgen en, belangrijker nog, helpen voorkomen dat het allemaal uit de hand loopt waardoor er schulden kunnen ontstaan. Een budgetcoach begeleidt daarbij tot duidelijk is dat de zaken goed op de rit staan en blijven staan.

AFS-budgetcoaching beschikt over budgetcoaches die hun sporen op dit gebied al ruimschoots verdiend hebben en u dan ook op deskundige wijze kunnen ondersteunen.

                  Samenwerking